miércoles, 6 de enero de 2010

Teatre. Teatro. Theater. Alcoi














Temporada 2010 - 2011


Sábado día 21, a las 20,30 horas

Aquest dissabte dia, a les 20,30, representació de l'obra d'Israel Horovitz "Querida Matilde", amb Lola Herrera, Daniel Freire i Ana Labordeta.

L’actriu és l’espectacle



A més de les qualitats teatrals pròpies de l’obra d’Israel Horivitz, la seua representació al Teatre Calderón compta amb una actriu que en ella mateixa duu l’espectacle, el teatre, el ser de l’actriu teatral: Lola Herrera. Aquesta actriu, per ella mateix ompli l’escenari al qual es troba, l’escena on ella fa d’actriu. La vam veure la temporada passada a la comèdia, dramàtica i sentimental alhora, “Seis clases de baila en seis día”, on va captivar una vegada més al públic que hi anava, al teatre, per veure aquesta entranyable actriu. La vam conèixer a la obres teatrals que es gravaven per a TVE, a la sèrie “Cañas y barro” y representant teatre clàssic i contemporani. La seua extraordinària interpretació del reality-film “Función de noche”, amb qui era aleshores el seu home, Daniel Dicenta, en una mena de psicodrama dirigit per Jacinta Molina va ser impactant. Igualment, va ser memorable el monòleg de la novel•la de Delibes “Cinco horas con Mario”, que Lola Herrera va interpretar als escenaris.
A “Querida Matilde”, acompanyada per Daniel Freire i Ana Labordeta, torna a fer-nos gaudir de veure-la a l’escenari i una vegada més ens fa una subtil lliçó d’interpretació dramàtica, teatral, que ens fa estimar més encara el teatre i aquesta gran actriu a qui estimen de tant de temps els enamorats del món teatral..
* * *
La actriz es el espectáculo
Además de las cualidades teatrales propias de la obra de Israel Horivitz, su representación en el Teatre Calderón cuenta con una actriz que en ella misma lleva el espectáculo, el teatro, el ser de la actriz teatral: Lola Herrera. Esta actriz, per ella misma llena el escenario donde se encuentra, la escena donde ella trabaja como actriz. La vimos la temporada pasada en la comedia, dramática y sentimental, “Seis clases de baila en seis día”, donde cautivó una vez más al público que fue al teatro para ver a esta entrañable actriz. La conocimos en las obras teatrales que se grababan para TVE, en la serie “Cañas y barro” y representando teatro clásico y contemporáneo. Su extraordinaria interpretación del reality-film “Función de noche”, con quien era entonces su marido, Daniel Dicenta, en una especie de psicodrama dirigido por Jacinta Molina fue impactante. Igualmente, fue memorable el monólogo de la novela de Delibes “Cinco horas con Mario”, que Lola Herrera interpretó en los escenarios.
En “Querida Matilde”, acompañada per Daniel Freire y Ana Labordeta, vuelve a hacernos gozar al verla en el escenario y una vez más nos da una sutil lección de interpretación dramática, teatral, que nos hace amar más aún el teatro y a esta gran actriz a quien apreciamos desde hace tanto tiempo los enamorados del mundo teatral..

Josep Lluís Seguí


Teatre Calderón d'Alcoi
Dissabte 21, a les 20,30 hores




* * * * * * *













* * *



CADA
Centre D'Art D'Alcoi

A partir del 17 d'abril

Picasso mediterráneo
Obra gráfica
Pinturas de Mònica Jover Calvo
"Panorámicas"
Sala Net Art: Fluido Elemental
Poyecciones simultáneas de trabajos fílmicos de
Maya Deren (Rusia, 1917); Marina Núñez (España, 1966);
Paloma Navares (España, 1947);
Fernando Baena (España, 1962);
Gianfranco Foschino (Chile, 1983)

* * *

,


in.foartinaction-alcoi@hotmail.com